Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2011 11:43 - Морала в МЛМ
Автор: mariyanasim Категория: Бизнес   
Прочетен: 2329 Коментари: 3 Гласове:
2



Тези дни си мислех за морала в МЛМ и реших да споделя моите виждания .Какво е това морал и има ли морал в МЛМ ?Това са двата въпроса, върху които се замислих.
За морала има определение:
"Морал
(от латински mores, mœurs) служи за изучаване на етиката, която е по-широко философско понятие. Моралът най-общо е система от принципи на поведение и отношение към света, отнасяща се до понятията добро и зло (не бива да се бъркат с правилно и неправилно или хубаво и лошо или приятно и неприятно, които са относителни спрямо гледната точка на човека, докато понятията добро и зло са абсолютни и не зависят от гледната точка) и е тясно свързана с човешката етика. Моралът, както и законът, могат да бъдат приложени само към определено общество. Други термини, свързани с морала, са начин на поведение и ценностна система в религиозен, културен и философски аспект. Моралът, това е поведението което общността очаква от човека - да се грижи приоритетно за общностните интереси."
                                                                                                                                Уикипедия
Защо свързах морала и МЛМ?- в последно време посещавам много уебинари,семинари,презентации на тема МЛМ и научих за най-различни начини,методи и похвати на убеждаване,някои от които ми се сториха доста неморални.Веднага ще дам пример ,за да не се чудите:
Аз съм дистрибутор на дадена компания(не визирам никоя компания,това е просто пример за начина на мислене и действие).За привличането на нови сътрудници получавам бонуси.Трябва ли да проявя морал и да разкажа на хората за всичко,което се случва в компанията или да разкажа само положителните неща ?- тук моите разбирания се разминават на 100% с мненията на голяма част от спонсорите и презентаторите.Разбира се ,че ще разкажа за всички онези неща ,които са под повърхността ,защото ние сме разумни същества и всеки трябва да вземе самостоятелно решение,да се включи ли в МЛМ или не.Когато човек е добре информиран може лесно да вземе това решение,защото може да прецени добре ползите и спънките ,които би имал.Защо ми е сътрудник включен "на всяка цена"?Нали утре той ще разбере за всички онези неща,които съм премълчала (умишлено),за да може да се включи в моята мрежа и ще спре да работи,ще напусне и ......Трябват ми активни,добре информирани сътрудници,които знаят за всяко камъче по пътя си и въпреки това имат желание да се развиват.
Много спонсори обещават бързо забогатяване,едва ли не заспиваш днес и утре си милионер - без да си вложил средства(дори и минимални),време,без да си положил усилия и да си се потрудил здраво.Това няма как да стане.За да успееш в МЛМ трябва здрава работа и постоянство ,която след време ще ти донесе мечтаното спокойствие и начин да осъществиш мечтите си.
Другото нещо,което ми направи впечатление е следното:
Обявите ,които се пускат в интернет пространството в по-голямата си част са неверни и заблуждаващи,защото те обещават неща,които няма как да се реализират.Въпреки че знам отговора ,продължавам да се чудя: защо всички ние се обаждаме точно на такива обяви?Какво се случва,след като разберем,че обещанията в обявата нямат нищо общо с истината?Ами много просто,отиваме да четем следващата обява,защото всички ние искаме да забогатеем бързо,но без да работим и когато разберем,че за да сбъднем мечтите си се налага да работим здраво ,се отказваме.
С мен се свързват доста хора,на които търпеливо обяснявам ,как могат да постигнат мечтите си : с много работа и пак работа ,достатъчно отделено време,много учене и непрекъснато усъвършенстване,влагане на малко средства(няма как да стане без това).На голяма част от тях,първият въпрос е : Ти какво спечели от тази работа?
Отговорът ми е : Много приятели,удовлетворение,защото работата ми харесва ,възможност да опитам нови неща(имам предвид продукти),възможност да науча много нови неща.
Е , пари още не съм спечелила,но и това ще стане,защото :Аз вярвам в успеха си !

Повярвайте и Вие !

mlm.nwadistributor.com/
skype;mari_sd
marianasim1970@abv.bg





Гласувай:
2



Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. kiffapetros - здравей!
01.03.2011 12:01
Намирам, че застъпваш интересн и важен въпрос - за морала в работата. Мисля, че това е част от "Приложната етика" и етика на работното място, въпрос, който рядко се обсъжда у нас, А на практика не знам да се прави нещо. Наблюденията ми са,че няма изградено виждане и система за упражняване етика на работното място и в бизнеса. Повечето работодатели и бизнес практики се основават на своите /често магляви и измислени/ представи за морал - нравите и възприятитяа за добро и зло. Тъжна е картинката например с дейността и предлаганите услуги на GSM операторите /наскоро имах горчив опит/. Изглежда за тях важи максимата: "Колкото повече, токова повече." В отрицателен смисъл, колкото повече потребители и пари, толков апо-добре като отношението им манипулативно и насилствено.
Препоръчвам ти да прочетеш моите статии за морала и етиката поместени тук!
ПРиятен ден, П
цитирай
2. simpleman - Както са казали латинците :)
01.03.2011 12:27
Bonus mores corumpunt congresus mali. :D :D :D

Поизмеждувпрочем представите за добро и зло са доста фриволни, както от историческа, така и от географска гледна точка, та в този ред на мисли намирам, че моралът също е една твърде динамична категория. :)))
цитирай
3. mariyanasim - Моя морал и Моята истина
01.03.2011 12:41
Абсолютно съм с съгласна с теб, simpleman.За морала и истината са написани хиляди страници,но защо не се четат ? :^)
Всеки ги интерпретира по свой собствен начин,изключвайки общоприетите истини, в зависимост от собствените си интереси,което в никакъв случай не ги прави по-малко морални или по-малко верни според собственото ни АЗ. :)))
Но в какво се превръщаме ?......
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mariyanasim
Категория: Бизнес
Прочетен: 47251
Постинги: 18
Коментари: 10
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031